Skoči na glavno vsebino
+386 3 818 33 20 - Vrtec Podčetrtek, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek os-podcetrtek@guest.arnes.si

ZGODOVINA VRTCA PODČETRTEK

Prvi začetki organiziranega varstva otrok segajo v leto 1972, ko so zaradi vedno večjega zaposlovanja začeli snovati idejo o otroškem vrtcu. Ta je svoja vrata odprl v jeseni 1972 v prostorih stare učiteljske stavbe ob šoli v Podčetrtku, kjer se danes nahaja krajevna knjižnica. Prvo leto je bilo v njem vključenih 18 otrok, za njih je skrbela ena vzgojiteljica.  Skozi leta in z razvojem kraja je bila potreba po varstvu otrok vedno večja, vedno močnejše pa je postajalo tudi zavedanje o pomenu predšolskega obdobja v razvoju otroka. 

V petdesetih letih so vrtec zaznamovale številne spremembe, selitve, obnove, želje in pričakovanja, vselej pa je bila prisotna trdna volja za ohranitev in krepitev kakovostne predšolske vzgoje.
Selitve in prostorsko utesnjenost smo prekinili z izgradnjo novega vrtca v Podčetrtku v letu 2011. Pomemben mejnik v širitvi vrtca je predstavljalo tudi odprtje oddelkov vrtca pri podružnični šoli v Pristavi pri Mestinju v letu 2006. Letos 2022, v času praznovanja 50 let predšolske vzgoje v Podčetrtku, smo v Pristavi pri Mestinju predali namenu novozgrajeni prizidek še z dvema dodatnima igralnicama. 

V petdesetih letih se je v vrtcu marsikaj spremenilo, a otroški smeh, radovednost in ustvarjalnost so navzoči ves čas. In kadarkoli stopiš v naš vrtec, se to občuti. Povezanost in dobro sodelovanje našega vrtca s starši, s krajem in ustanoviteljico Občino Podčetrtek omogoča nenehni napredek vrtca in daje našemu delu še večjo težo. 

ravnateljica Sonja Švajger

Septembra 1972 so v Podčetrtku pričeli z izvajanjem predšolske vzgoje v prostorih stare lekarne.
Prvi otroci v vrtcu v Podčetrtku leta 1972 z vzgojiteljico Elizabeto Plohl.
V prvi generaciji otrok je bil tudi naš župan Peter Misja (drugi z desne).
S 1. septembrom 1976 sta v novih prostorih vrtca pod šolsko telovadnico začeli delovati dve skupini otrok.

PRVA GENERACIJA OTROK LETA 1972 Z ŽUPANOM PETROM MISJO.

OTVORITEV PROSTOROV NAD ZDRAVSTVENIM DOMOM  LETA 1996

OTVORITEV NOVEGA VRTCA V PODČETRTKU LETA 2011

OTVORITEV PRIZIDKA V PRISTAVI PRI MESTINJU LETA 2022

(Skupno 452 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost